Testedzés – 3. rész
Mi a legjobb orvosság? - Folytatás

Avatar Dr. Lenkei Channel | 2021.09.10. 17336 Megtekintés 45 Tetszik

17336 Megtekintés

A filmek Dr. Lenkei Gábor szellemi tulajdonát képezik. Jogvédelem alatt állnak. Letöltésük, másolásuk nem engedélyezett. Az engedély nélküli letöltés, másolás esetén jogi lépéseket teszünk.


Testedzés – 3. rész
Mi a legjobb orvosság? - Folytatás

Fontos, hogy minden egyes ember ismerje ezeket az értékes információkat.
Nézze meg a kisfilmet, szeretni fogja.

Következő rész

Ne hagyja ki a következő részt!
Nem ér rá most? Helyezze rá a kurzort a videóra, és kattintson az ikonra. A később megnézendő videói közé fogja tárolni.


Hozzászólások

Összes hozzászólás száma: 4

 1. Imre

  2021.09.15. at 23:48

  Kedves Gábor!
  Egy régi kabarétréfa jutott eszembe, ahol a doktor napi egy óra sétát javasol a betegnek. A beteg pedig visszakérdez: Reggeli lapkihordás előtt, vagy után?
  Most hallgatom végig másodszor e sorozatot, és ott a vicc is más megvilágításba kerül. A postás a cipekedés és a kutyák, ideges át nem vevők, sokbeszédű öreg nénik után letéve a munkát, kisétálhatják magukból a feszültséget. Vagyis a vicc nem is annyira vicc.
  De hozzáfűzném, hogy harmadik éve van kutya az életemben. Igényli a napi 5-10km “kutyagolást”. Amíg élt, apósomat kerekes székben tolva földúton, betonon, most már csak a feleségemmel járjuk a környéken a hepét-hupát. E hét elején 17km-es hegyi túrával ünnepeltük a születésnapom. Igyekszünk az aszfaltot elkerülni. Bár a több órás séta csak lassan lett mindennapos, és először Papp Lajos bácsi előadásában hallottam róla, megerősítem, hogy elmúltak a ‘nem tudok felkelni a gerincbajok’. Még nem értem el a huszonéves hajlékonyságomat 🙂 de sétálok felé.
  Köszönöm ezeket az előadásokat.
  üdv.
  Imre

 2. Anikó M.

  2021.12.17. at 14:42

  Tisztelt Doktor úr! Évek óta élvezettel hallgatom az Ön előadásait, videóit, megfogadom a sok jó tanácsot és remek egészségi állapotnak örvendek, amit ezúton köszönök. Sporttal hobbiszinten 27 éve foglalatoskodom, saját edzésprogramom az évek alatt többször változott: bővült, egyre gyakoribb lett, egyre változatosabb, újabb és újabb mozgásformákkal bővítettem a lehetőségeimet. Gimnasztika, súlyzózás, úszás, kerékpározás, jóga és persze a gyaloglás, ami mindig is benne volt és a legnagyobb “szerelem” volt. 15 évvel ezelőtt, mindössze 30 évesen mégis magas lett a vérnyomásom. Az erre való hajlamot valószínűleg örököltem, mivel 100 évre visszamenőleg minden felmenőmet valamilyen érrendszeri probléma vitte el. Amikor felírták az első vérnyomáscsökkentő tablettámat, kiesett belőlem a kérdés: Ugye a sportot nem kell abbahagynom? A doktornő kedvesen mosolygott és annyit mondott: Ha jól esik, nincs rosszul utána, akkor sportoljon nyugodtan!
  Nos, én úgy döntöttem, hogy nekem a mozgás jól esik és folytattam, ami egy érdekes dolgot eredményezett: míg másik magas vérnyomásos ismerőseimnek az évek alatt rendre egyre több, egyre erősebb gyógyszereket írtak fel, az én gyógyszeradagom változatlan maradt. Ennyit tesz az, hogy nem adtam fel és heti 4-5 alkalommal igenis szakítok egy kis időt sportra, magamra, az egészségemre.
  Üdvözlettel: Anikó

  • Dr. Lenkei Gábor

   2021.12.22. at 14:56

   Kedves Anikó,
   Köszönöm a tanulságos beszámolót. Gratulálok az elkötelezettségéhez és kitartásához.
   Tudom, hogy széles körben elterjedt vélekedés, miszerint családi vonalon öröklődnek az ilyesféle problémák, de én még nem láttam erre vonatkozó meggyőző bizonyítékot.
   A magas vérnyomással kapcsolatban értékes információkat talál a “Betegségnek tűnő állapotok” című rövid, lényegre törő könyvecskémben. Érdemes lenne elolvasnia.
   Ugyancsak értékesek lehetnek az Ön számára azok a gondolatok, amelyekről az érrendszeri betegségek kapcsán írtam “A koleszterin nem ártalmas” című könyvemben.
   Erre is érdemes lehet időt szánnia.
   A lényeg: gratulálok az eltökéltségéhez és kitartásához.
   Üdvözlettel:
   Dr. Lenkei Gábor

Vélemény?