Testedzés – 3. rész
Mi a legjobb orvosság? - Folytatás

Avatar Dr. Lenkei Channel | 2021.09.10. 18278 Megtekintés 50 Tetszik

18278 Megtekintés

Az oldalon található filmek közérdekű információkat tartalmaznak, ezért szabadon letölthetők és terjeszthetők. Sőt! Kérem is, hogy töltse le, töltse fel közösségi média oldalakra, ossza meg minél több emberrel.

Segítségét előre is köszönöm!

Dr. Lenkei Gábor


Testedzés – 3. rész
Mi a legjobb orvosság? - Folytatás

Fontos, hogy minden egyes ember ismerje ezeket az értékes információkat.
Nézze meg a kisfilmet, szeretni fogja.

Következő rész

Ne hagyja ki a következő részt!
Nem ér rá most? Helyezze rá a kurzort a videóra, és kattintson az ikonra. A később megnézendő videói közé fogja tárolni.


Hozzászólások

Összes hozzászólás száma: 4

 1. Imre

  2021.09.15. at 23:48

  Kedves Gábor!
  Egy régi kabarétréfa jutott eszembe, ahol a doktor napi egy óra sétát javasol a betegnek. A beteg pedig visszakérdez: Reggeli lapkihordás előtt, vagy után?
  Most hallgatom végig másodszor e sorozatot, és ott a vicc is más megvilágításba kerül. A postás a cipekedés és a kutyák, ideges át nem vevők, sokbeszédű öreg nénik után letéve a munkát, kisétálhatják magukból a feszültséget. Vagyis a vicc nem is annyira vicc.
  De hozzáfűzném, hogy harmadik éve van kutya az életemben. Igényli a napi 5-10km “kutyagolást”. Amíg élt, apósomat kerekes székben tolva földúton, betonon, most már csak a feleségemmel járjuk a környéken a hepét-hupát. E hét elején 17km-es hegyi túrával ünnepeltük a születésnapom. Igyekszünk az aszfaltot elkerülni. Bár a több órás séta csak lassan lett mindennapos, és először Papp Lajos bácsi előadásában hallottam róla, megerősítem, hogy elmúltak a ‘nem tudok felkelni a gerincbajok’. Még nem értem el a huszonéves hajlékonyságomat 🙂 de sétálok felé.
  Köszönöm ezeket az előadásokat.
  üdv.
  Imre

 2. Anikó M.

  2021.12.17. at 14:42

  Tisztelt Doktor úr! Évek óta élvezettel hallgatom az Ön előadásait, videóit, megfogadom a sok jó tanácsot és remek egészségi állapotnak örvendek, amit ezúton köszönök. Sporttal hobbiszinten 27 éve foglalatoskodom, saját edzésprogramom az évek alatt többször változott: bővült, egyre gyakoribb lett, egyre változatosabb, újabb és újabb mozgásformákkal bővítettem a lehetőségeimet. Gimnasztika, súlyzózás, úszás, kerékpározás, jóga és persze a gyaloglás, ami mindig is benne volt és a legnagyobb “szerelem” volt. 15 évvel ezelőtt, mindössze 30 évesen mégis magas lett a vérnyomásom. Az erre való hajlamot valószínűleg örököltem, mivel 100 évre visszamenőleg minden felmenőmet valamilyen érrendszeri probléma vitte el. Amikor felírták az első vérnyomáscsökkentő tablettámat, kiesett belőlem a kérdés: Ugye a sportot nem kell abbahagynom? A doktornő kedvesen mosolygott és annyit mondott: Ha jól esik, nincs rosszul utána, akkor sportoljon nyugodtan!
  Nos, én úgy döntöttem, hogy nekem a mozgás jól esik és folytattam, ami egy érdekes dolgot eredményezett: míg másik magas vérnyomásos ismerőseimnek az évek alatt rendre egyre több, egyre erősebb gyógyszereket írtak fel, az én gyógyszeradagom változatlan maradt. Ennyit tesz az, hogy nem adtam fel és heti 4-5 alkalommal igenis szakítok egy kis időt sportra, magamra, az egészségemre.
  Üdvözlettel: Anikó

  • Dr. Lenkei Gábor

   2021.12.22. at 14:56

   Kedves Anikó,
   Köszönöm a tanulságos beszámolót. Gratulálok az elkötelezettségéhez és kitartásához.
   Tudom, hogy széles körben elterjedt vélekedés, miszerint családi vonalon öröklődnek az ilyesféle problémák, de én még nem láttam erre vonatkozó meggyőző bizonyítékot.
   A magas vérnyomással kapcsolatban értékes információkat talál a “Betegségnek tűnő állapotok” című rövid, lényegre törő könyvecskémben. Érdemes lenne elolvasnia.
   Ugyancsak értékesek lehetnek az Ön számára azok a gondolatok, amelyekről az érrendszeri betegségek kapcsán írtam “A koleszterin nem ártalmas” című könyvemben.
   Erre is érdemes lehet időt szánnia.
   A lényeg: gratulálok az eltökéltségéhez és kitartásához.
   Üdvözlettel:
   Dr. Lenkei Gábor

Vélemény?