A betegségekről és a gyógyításról – 1. rész
Milyen módon tudok segíteni Önnek?

Avatar Dr. Lenkei Channel | 2020.02.28. 19348 Megtekintés 132 Tetszik

19348 Megtekintés

Az oldalon található filmek közérdekű információkat tartalmaznak, ezért szabadon letölthetők és terjeszthetők. Sőt! Kérem is, hogy töltse le, töltse fel közösségi média oldalakra, ossza meg minél több emberrel.

Segítségét előre is köszönöm!

Dr. Lenkei Gábor


A betegségekről és a gyógyításról – 1. rész
Milyen módon tudok segíteni Önnek?

Ez a kisfilm elmagyarázza, hogy pontosan mit várhat tőlem, más szavakkal azt, hogy milyen módon tudok, és milyen módon nem tudok segíteni Önnek.

Megtudhatja, hogy az általam ajánlott módszerek miért nem számítanak gyógyításnak.

Elmesélem azt is, miként derült ki, hogy gyógyításnak egyáltalán nem nevezhető módszerek és eszközök is nagyon értékes támaszt jelenthetnek az Ön számára.

Ajánlás

Jelen videóban a következő tartalmat ajánlotta megtekintésre és olvasásra Dr. Lenkei Gábor.

Következő rész

Ne hagyja ki a következő részt!
Nem ér rá most? Helyezze rá a kurzort a videóra, és kattintson az ikonra. A később megnézendő videói közé fogja tárolni.


Hozzászólások

Összes hozzászólás száma: 4

 1. M. Emőke

  2021.03.27. at 20:34

  Kedves Lenkei Gábor !

  Régóta követjük figyelemmel tevékenységét és lelkesen szedjük vitaminjait.
  Szeretnék érdeklődni, hogy minden videójában elmondja ,hogy létezik covid gyógymód , és terápia azok számára akik éppen a covid fertőzést elkapták.
  Kerestem ezeket a terápiáit, de sajnos sehol nem tálaltam őket.
  Mit ajánl azoknak akik pl. elkapják ,köhögnek, esetleg tüdőgyulladás is kialakul. Nagyon szépen köszönöm ha válaszok. Nagyon megtisztelne vele !
  Ölelés, és üdvözlet:
  Emőke

  • Dr. Lenkei Gábor

   2021.04.06. at 18:13

   Kedves M. Emőke,

   Az ezzel kapcsolatos legjobb összefoglalót egy háziorvos barátom írta. Beemelem ide a teljes általa írt cikket.
   Másolja ki nyugodtan, és terjessze bátran. Minél több emberhez jut el, annál jobb.
   Íme az írás:

   https://szada.hu/hirek/a-virusfertozesek-legyozesenek-5-os-szabalya

   A vírusfertőzések legyőzésének öt szabálya
   Dr. Dobos Vadim
   szadai háziorvos útmutatásai

   Szeptember közepétől látványosan nőtt a különböző fertőzéses tünetek miatt aggódva telefonáló betegek száma Dr. Dobos Vadim, Szada egyik háziorvosának tapasztalata szerint.

   A szakember írásában foglalja össze a fertőző betegségek esetén követendő 5-ös szabályt, zárójelben az írás végén hivatkozott szakirodalom sorszáma.

   “Több éve dolgozom háziorvosként és biztosan állítom, hogy hőemelkedéssel vagy lázzal, gyengeséggel vagy izom- és végtagfájdalmakkal, orrfolyással vagy hasmenéssel, köhögéssel vagy hányingerrel stb. járó fertőző betegségek az év minden hónapjában nagy számban előfordultak a COVID járvány előtt is.

   Az idén sincs ez másképp.

   A különbség csak annyi, hogy a COVID hisztéria előtt a lakosság a tünetek súlyosságának megfelelően tudta kezelni ezeket a fertőző betegségeket.

   A valódi vírushelyzet és annak megoldása az idén is ugyanolyan, mint tavaly vagy 10 évvel ezelőtt volt. Ennek tisztázásában szeretnék segíteni a gondolkodni hajlandó lakosoknak.

   Alapigazságok:

   1. Az ember Isten képmására lett teremtve: „És monda Isten: Teremtsünk embert a mi képünkre és hasonlatosságunkra”. (10)

   2. Ennek megfelelően az emberi szervezet isteni tökéletességgel működik – amíg tönkre nem tesszük.

   3. Az immunrendszerünk is tökéletesen működik – orvosi segítség nélkül is –, megvédi a szervezetünket a több ezer különböző vírustörzs ellen.

   4. A félelem, az aggódás, a szorongás, a stressz – amely minden nap ránk zúdul a médiából –, gyengíti az immunrendszerünket és védtelenné tesz a fertőző betegségekkel szemben.

   5. A légző- vagy emésztőrendszeri fertőző betegségek túlnyomó többségét (90-100%) vírusok okozzák. (1)

   6. Számtalan vírustörzs létezik a Földön, amelyek képesek megbetegíteni az embert – hogy ne csak a koronavírust ismerjük – RS-, influenza-, parainfluenza-, adeno-, rhino-, enterovírusok stb., mindegyik családban számtalan törzs és altörzs. (2)

   7. A vírusfertőzések kezelésére jelenleg nincs semmilyen gyógyszerünk – csak az immunrendszerünkben bízhatunk.
   Például a médiában diadalként beállított favipiravir 18 év alatt sem tudott felmutatni egyértelműen hatékonyságot igazoló klinikai vizsgálatot.

   8. A háziorvosok mégis 80-90%-ban indokolatlanul antibiotikumot írnak fertőző betegségekre, részben mert nem vállalják a felelősséget, részben mert engednek a beteg követelésének. (3)
   Egyszerűbb és gyorsabb felírni az antibiotikumot és a lázcsillapítót, mint negyedóráig kérdezgetni a beteget a tünetekről és meggyőzni őt a helyes kezelésről, és annak magyarázatáról.

   9. Az antibiotikumok viszont csak a baktériumok okozta fertőzésre hatnak, akkor sem minden esetben – a vírusos eredetűre egyáltalán nem.

   A fentiekből logikusan következik:

   • Antibiotikum adása nem gyógyítja a fertőző betegségek 90-100%-át (4), sőt

   • a garat és emésztőrendszer baktérium összetételének megváltoztatásával gyengítik az immunrendszerünket, ezáltal is nehezítve a mihamarabbi gyógyulásunkat.

   Mit lehet mégis tenni, ha elkapott egy vírus?

   • Hallgatni, követni a testünk üzenetét ahelyett, hogy megpróbálnánk akaratunkat ráerőszakolni a testünkre,

   • segíteni a testünket, segíteni az immunrendszerünket, hogy megvédjen minket a betegségtől, ahogy teszi ezt már több tízezer éve,

   • követni az alábbi öt szabályt minden vírusfertőzésnél (például COVID esetén is – volt alkalmam kipróbálni több tucat COVID-os betegnél).

   Az öt szabály

   1. szabály – pihenés és alvás (szervezetünk tehermentesítése)

   Fertőző betegségek esetén a betegek különböző súlyosságú gyengeségre panaszkodnak.

   Az emberek ennek ellenére munkába mennek, járnak bevásárolni, szórakozni stb. és közben csodálkoznak, hogy miért nem gyógyulnak.

   Az általános gyengeségérzéssel a szervezetünk jelzi, hogy pihenésre, tehermentesítésre van szüksége a gyorsabb gyógyulás érdekében.
   Ilyenkor a lehető legkisebb szintre kell csökkenteni a mozgást – otthon kell maradni, feküdni, pihenni, olvasni, naponta többször is aludni, hogy a szervezetünk a rendelkezésére álló napi energiamennyiség legnagyobb részét a vírusok elpusztítására tudja felhasználni.
   Minél többet mozgunk, annál kevesebb szabad kapacitás marad a fertőzés legyőzésére.

   2. szabály – böjtölés (szervezetünk tehermentesítése)

   Fertőző betegségek esetén a betegek különböző mértékű étvágytalanságot tapasztalnak.

   Ilyenkor az aggódó anyuka vagy nagymama összeállít egy ötfogásos lakomát, azzal a címszóval, hogy most meg kell erősödni.
   A valóság ezzel szemben pont a fordított.
   Az emésztés nagyon energiaigényes feladat – a napi energiaszükségletünk 30%-a az emésztőrendszer működésére megy el, ami kb. 600 kcal veszteséget jelent naponta (5).
   Mennyi is 600 kcal? 600 kcal-át akkor égetünk el, ha 1 óra alatt 12 kilométert futunk! (6)

   Ha nem eszünk semmit, akkor ezt a 600 kcal-át megnyerjük, amelyet a szervezetünk a fertőzés gyors leküzdésére fordít.

   A beteg gyermek visszautasítja az ételt, és csak italt kíván. A beteg kutya meghúzza magát a kutyaházban, és napokig semmit sem eszik. A beteg élőlények ösztönösen helyesen viselkednek – böjtölnek.
   A beteg szervezet a gyógyuláshoz nélkülözhetetlen energiát a test saját raktáraiból nyeri.

   Az ókorban Hippokratész – a nyugati medicina atyja – fontos gyógyító eszköznek tekintette a böjtöt. Ugyanígy Paracelsus vagy az Ajurvéda medicina a gyógyítás fontos elemének tekintette a böjtöt.

   Évszázadok során a lakosság túlnyomó többsége követte a vallási előírásokat és betartotta a 40 napos nagyböjtöt Húsvét előtt, ezáltal az emberek sokkal erősebbek és egészségesebbek voltak. A fertőzés leküzdésére nincs szükség 40 napra – már 2-3 napos böjtölés alatt a fertőző betegségek többsége biztosan meggyógyul.

   3. szabály – lázcsillapítók kerülése

   Amikor fertőzéses beteg jelentkezik a rendelésen, mindig megkérdezem, hogy volt-e láza vagy hőemelkedése. Általában azt a válaszolják, hogy ő nem lázas típus.

   Tovább kérdezem, hogy milyen gyógyszereket vett be. Azt válaszolják, hogy reggel egy Cataflam-mal kezdte, majd folytatta Paracetamol-okkal és Neo Citranok-kal, végül egy Coldrex-xel zárta a napot.
   Hát ennyi gyógyszer mellett nincs az az immunrendszer, amely képes lenne akár egy kis hőemelkedést is elérni.

   Ellenben a láz elősegíti a szervezet fertőzésekből való felépülését.
   A láz az evolúció során azért maradt fenn, mert túlélési előnyt biztosít az egyed számára.

   Az immunrendszerünket gyengítjük, amikor követjük a TV-ből ránk zúduló gyógyszerreklámokat, és a legkülönbözőbb láz- és fájdalomcsillapítókkal tömjük magunkat. Azután meg csodálkozunk, hogy miért vagyunk már egy hete betegek és nem tudunk meggyógyulni.

   A láz gyógyító ereje:

   • az immunválaszok felgyorsulnak a magasabb hőmérsékleten,

   • a fehérvérsejtek gyorsabban szaporodnak, fürgébben mozognak és serényebben pusztítják a testünkbe jutott vírusokat és baktériumokat,

   • már a 38-39 fokos láz önmagában megöli a vírusok zömét vagy legalább gátolja szaporodásukat,

   • fokozza a kórokozók és méreganyagok kiválasztását.

   A fentiek miatt ne vegyünk be semmilyen láz- vagy fájdalomcsillapítót – ne fogjuk vissza az immunrendszerünket – de rendszeresen ellenőrizzük a testünk hőmérsékletét lázmérővel.
   Ha a lázunk megközelíti a 39 fokot, akkor már bevehetünk egy kisebb adag lázcsillapítót (pl. fél tabletta Algopyrin), de csak annyit, hogy a lázunk nem menjen 38 fok alá.
   Inkább fél-egy napot lázasan feküdni és gyorsan meggyógyulni, mint lázcsillapítókkal begyógyszerelve magunkat hetekig lábadozni.

   4. szabály – nagy mennyiségű C-vitamin fogyasztása

   A mi szervezetünk nem képes C-vitamin előállítására. Így azt táplálkozással és táplálékkiegészítőkkel kell a testünkbe juttatnunk.

   Fertőzés esetén a testünk C-vitamin szükséglete többszörösére emelkedik. Megfelelően magas mennyiségben a C-vitamin megelőzheti a vírusos megbetegedést, és nagyban meggyorsítja a felgyógyulást az akut vírusos fertőzésből.

   A C-vitamin hatása a fertőzés legyőzésére:

   • különleges vírusgátló hatással rendelkezik, melynek során hatástalanítja a vírusok RNS-ét vagy DNS-ét, vagy a vírusok összekapcsolódását (9),

   • serkenti az interferon termelődését, amely segít annak megelőzésében, hogy a sejteket vírus fertőzze meg,

   • elősegíti az ellenanyagok termelődését és tevékenységét,

   • a falósejtek működését serkenti, amelyek elpusztítják (felfalják) a vírusos részecskéket.

   A nagyobb adagok bevételétől nem kell félnünk, hiszen a honfitársunk Szent-Györgyi Albert, aki a C-vitamin felfedezéséért Nobel díjat kapott, minden áldott nap 8.000 mg C-vitamint szedett – 93 éves korában halt meg (nem C-vitamin túladagolásban).
   Jómagam több mint 6 éve 3.000-4.000 mg C-vitamint szedek, amelyet ritka betegségeim alatt 6.000-8.000 mg-ra emelek.

   5. szabály – nagy mennyiségű D-vitamin fogyasztása

   A D-vitamin a fertőzésekkel szembeni védekező immunválaszt több ponton is fokozza:

   • szabályozza az immunrendszer működését,

   • fokozza a monocyták aktivitását és faló (pusztító) kapacitását,

   • fokozza a vírusok elölését,

   • növeli a savas foszfatáz aktivitást,

   • fokozza a kórokozó ellenes hatású peptidek, defensinek és cathelicidin termelését, (8)

   • csökkenti a gyulladáskeltő és növeli a gyulladáscsökkentő citokinek szintjét – a citokin vihar ellen dolgozik. (7)

   Egy idei spanyol vizsgálat során kiderült, hogy a kórházba került igazolt Covidos betegek D-vitamin nélkül 50%-ban, míg 20.000 NE (húszezer nemzetközi egység) napi D-vitamin adagolás esetén csak 2%-ban igényelték az intenzív terápiás kezelést.

   Egyszóval 25x kisebb eséllyel kerülünk intenzívre, ha szedjük a D-vitamint! (11)

   Fertőzések esetén a szokásos napi fenntartó 10.000 NE legalább dupláját kell bevenni – 20.000 NE naponta.

   Az idén januárban én is elkaptam a rendelésen a sok lázas, köhögő betegtől egy vírusos fertőzést, amely nagyfokú gyengeséggel és 38,7 fokos lázzal járt.
   Követve a saját útmutatásomat, 40.000 NE D-vitamint és 8.000 mg C-vitamint szedtem naponta. A harmadik napon – 2 nap fekvés után – már olyan erősnek éreztem magam, hogy kimentem futni és lefutottam a szokásos 8 kilométert.

   Összegzésként arra kérek mindenkit, hogy fertőző betegség esetén nyugodjon le, felejtse el a hivatalos média ijesztgetését, és bízzon a saját testében:

   • minél kevesebbet mozogjon – pihenjen, feküdjön, aludjon és

   • böjtöljön 2-3 napot – csak vizet és teákat fogyasztva és

   • ne vegyen be semmilyen láz- és fájdalomcsillapítót 39 fok alatt és

   • szedjen legalább 4 x 1.000 mg C-vitamint naponta és

   • szedjen legalább 20.000 NE D-vitamint naponta.

   A célunk közös – Szada legyen Magyarország legegészségesebb települése!

   Hajrá Szadaiak!

   Orvosi szakirodalom:

   1. Dr. Noszek László, Budapest, A felső légutak heveny fertőzéseinek kezelése, http://medicalonline.hu/
   2. Tibor, Pál, Az orvosi mikrobiológia tankönyve, Medicina Könyvkiadó Zrt., 2011.
   3. https://www.antsz.hu/antibiotikum_nap/2016
   4. Butler CC et all: Variation in antibiotic prescribing and its impact on recovery in patients with acute cough in primary care: prospective study in 13 countries. BMJ 2009;338:b2242.
   5. Dr. Hellmut Lützner: Böjtölés, Holló és társa, 2006.
   6. https://www.egeszsegkalauz.hu/…/energia-felhasznalas…
   7. Szendi Gábor: A D-vitaminnal szó szerint megmentheti az életét a koronavírussal szembeni küzdelemben, 2020.
   8. Chen S.: Modulatory effects of 1,25-dihydroxyvitamin D3 on human B cell differentiation. J Immunol. 2007;179:1634-47.
   9. Harakeh S, Jariwalla RJ, Pauling L (1990) Suppression of human immunodeficiency virus replication by ascorbate in chronically and acutely infected cells. Proc Natl Acad Sci USA. 87:7245-7249.
   10. Biblia, Mózes könyve 1:26-31.
   11. Castillo M.E. et all: Effect of calcifediol treatment and best available therapy versus best available therapy on intensive care unit admission and mortality among patients hospitalized for COVID-19. Jsbmb.2020;203;105751.”

Vélemény?