Milyen a jó Multivitamin?

Avatar Dr. Lenkei Channel | 2022.04.12. 1325 Megtekintés 10 Tetszik

1325 Megtekintés

Az oldalon található filmek közérdekű információkat tartalmaznak, ezért szabadon letölthetők és terjeszthetők. Sőt! Kérem is, hogy töltse le, töltse fel közösségi média oldalakra, ossza meg minél több emberrel.

Segítségét előre is köszönöm!

Dr. Lenkei Gábor


Milyen a jó Multivitamin?

Vigyázat!
Ne vásároljon multivitaminnak tűnő készítményt.
Elmondom Önnek, hogy miről ismerheti fel a valóban értékes multivitaminokat.


Hozzászólások

Összes hozzászólás száma: 4

 1. Sándor

  2022.05.14. at 09:51

  Tisztelt doktor úr!

  Édesanyám sajnos a magasabb cukra miatt (is) gyógyszert szed, és mások mellett véralvadás gátlót. Ezen felül a veseműködése se a legjobb. Fizikailag semmi jele nincs, de papíron az egfr értéke igen alacsony lett. Sajnos sokáig szedett mindenféle fájdalomcsillapítót a csípőjére, lábára. Szerintem ezek is nagyban közrejátszottak a romlásban. Anno a vesegondozóban a professzor úr, pedig azonnal levette az akkor szedett cukorbetegségére kapott gyógyszerről, és másikat javasolt.
  Amúgy az egész család szed C, D vitamin mellett multivitamint is, de most gondolkodom épp a váltáson.
  1. Az alacsony egfr értéket ön szerint feljebb lehet tornázni valahogy ásványi anyagokkal, vitaminokkal?
  2. Mik azok, vagy miket nem javasol, amik érdemben befolyásolják a véralvadás gátló hatását, és pld. a porcépítő tablettákban található Glükózamin-szulfát emeli-e a cukor szintet?
  3. Gondolkodtam májvédőn is (articsóka, máriatövis), de nem tudom érdemes-e?
  4. 12 éves gyerekeknek is javasolja-e az ön által forgalmazott multi készítményeket, vagy elég alap vitamin?
  5. Mi a véleménye a tesztoszteron fokozó készítményekről? Sokan állítják, hogy 40 év felett érdemes szedni.

  Elnézést a sok kérdésért.
  üdv,
  Sándor

  • Dr. Lenkei Gábor

   2022.05.15. at 16:48

   Kedves Sándor,
   Én már hosszabb ideje nem foglalkozom gyógyítással, így betegségekkel kapcsolatos kérdésekre nem áll módomban válaszolni.
   Mindazt, amit ezekkel kapcsolatban el akartam mondani, leírtam a könyveimben (pl. Mentőöv beteg emberek számára, betegségnek tűnő állapotok stb.) és elmondtam pl. a Betegségekről és a gyógyításról című kisfilmemben. Ezekben talál értékes információkat, még ha azok nem is adnak közvetlen választ a itt feltett kérdéseire.
   Nem tudok arról, hogy az Ön által kérdezett anyag hatással lenne a vércukorszintre.
   Multivitamint minden korosztálynak kellene fogyasztania, még a csecsemőknek is. Életerő Multivitamin Nektár néven van is gyermekek számára összeállított készítmény. Van egy kisfilm itt az oldalon “A Nektár helyes adagolása” címmel. Ha van kedve, érdemes megnéznie.
   A “tesztoszteron fokozó” készítmények helyett a tesztoszteron szintjét csökkentő gyulladáskeltő élelmiszerek fogyasztását kellene mérsékelni vagy elhagyni. Ezen az oldalon ezzel a kérdéssel – gyulladáskeltő élelmiszerek – is fogok foglalkozni, amint időm engedi.
   Üdvözlettel:
   Dr. Lenkei Gábor

Vélemény?