Létezik-e vitamintúladagolás? – 4. rész
A jóllakottság csak átmeneti állapot

Avatar Dr. Lenkei Channel | 2020.04.01. 7981 Megtekintés 65 Tetszik

7981 Megtekintés

Az oldalon található filmek közérdekű információkat tartalmaznak, ezért szabadon letölthetők és terjeszthetők. Sőt! Kérem is, hogy töltse le, töltse fel közösségi média oldalakra, ossza meg minél több emberrel.

Segítségét előre is köszönöm!

Dr. Lenkei Gábor


Létezik-e vitamintúladagolás? – 4. rész
A jóllakottság csak átmeneti állapot

Ez a rész ad egy áttekintést, és emellett megismerteti Önt a negyedik tudnivalóval is.

Megtudhatja, hogy mi a vitaminfogyasztás tényleges célja.

Választ kap arra a kérdésre is, hogy milyen szintig van értelme megnövelni az elfogyasztott vitaminok mennyiségét.

Megmutatom Önnek azt a bárki által könnyen bejárható utat, amely elvezet a vitaminok lehető legügyesebb alkalmazásához, és lehetővé teszi, hogy Ön ki tudja hozni belőlük a maximumot.


Hozzászólások

Összes hozzászólás száma: 14

 1. batu

  2020.08.18. at 15:58

  Tisztelt Doktor úr!

  A következő kérdéssel fordulnék önhöz: A vitamin készítmények a vitaminokon kívül milyen egyéb anyagokat tartalmazhatnak? (Ballasztanyagok) Például egy multivitamin tabletta.. Nem csak az önök termékeire gondolnék itt. Azért érdekelne ez, mert az rendben van, hogy a vitamin konkrétan nem túladagolható az ön videóit megtekintve eldönthető, hogy ez igaz, viszont nem lehet például veseköve valakinek, ha esetleg többet fogyaszt az utasításban előírt mennyiségnél a tablettákból, a különböző egyéb összetevők miatt? Akár a nyomelemek “túlzásba vitt” bevitele miatt, egy multivitamin tabletta esetében? Egy esetleges hamisitvány esetén ez egyértelműen nagyobb kockázat lehet véleményem szerint. Vagy például a magnézium mint nyomelem túladagolásáról azt tudom hogy főleg szívbetegeknél ez súlyos problémákat idézhet elő. Lehet kapni tisztán egy adott vitamint és semmi mást nem tartalmazó készitményeket is?

  • Dr. Lenkei Gábor

   2020.08.20. at 07:01

   Kedves Batu,
   A vitaminkészítmények elkerülhetetlenül tartalmaznak adalékanyagokat.
   Ezek nélkül nem lehet az alapanyagból például tablettát készíteni vagy másik példaként betölteni egy kapszulába.
   Vannak engedélyezett adalékanyagok, amelyek biztonságosak. Sok múlik a készítmény előállítójának hozzáállásán.
   Mi csak garantáltan biztonságos adalékanyagokat használunk, és a gyártónkkal egyeztetve ezekből is csak a minimálisan szükséges, elengedhetetlen mennyiségeket alkalmazzuk.
   A vesekő elsősorban pszichoszomatikus betegség.
   Vigyázzon!
   A neten sok hamis hír kering. Angolul úgy nevezik, hogy “fake news”. Vannak vitamin-trollok, akik kitalált, riasztó információkkal árasztják el a netet, hogy kétségeket ébresszenek az emberekben. Például. A magnézium nem nyomelem. Nem okoz problémát szívbetegeknél. Egyébként is értelmetlen dolog az egyes vitaminokat vagy ásványi anyagokat a rendszerből kiszakítva, kizárólag egyedül vizsgálgatni. Ha megnézi az oldalon a “Melyik a legfontosabb vitamin? és a “Milyen a jó multivitamin” című kisfilmeket, jobban fogja érteni azt, hogy mire gondolok.
   Ha elolvassa a “Cenzúrázott egészség” című könyvem, akkor sokkal jobban a dolgok mélyére fog látni. Javaslom, hogy tegye meg.
   Próbáljon meg hiteles, megbízható forrásokra támaszkodni.
   Üdvözlettel:
   Dr. Lenkei Gábor

 2. hornik03

  2020.10.09. at 22:09

  Kedves Lenkei Gábor! Kicsit elbizonytalanított, amit a napokban olvastam a várandósság alatti esetleges A vitamin túladagolásról (fejlődési rendellenességeket okozhat a magzatnál). Én Önnek hiszek. Reménykedünk a gyermekáldásban férjemmel, 1,5 évvel ezelőtti sikertelen próbálkozás után (csak petezsák volt, a magzat felszívódott). A népszerű terhesvitaminokban nem bízom. Arra jutottam, hogy az Ön multivitaminját fogom szedni, külön terhesvitamint nem. Köszönöm a munkásságát! Üdvözlettel: Nikolett

  • Dr. Lenkei Gábor

   2020.10.11. at 07:01

   Kedves Nikolett,
   A ‘Cenzúrázott egészség’ című könyvemben írtam erről a kérdésről is. Dr. Matthias Rath német orvos megállapítását idéztem. A vitaminféleségek helyes arányban fogyasztva nem okozhatnak gondot.
   A vitaminok és a várandósság kapcsolatáról olvashat a “Miért van szükségük az egészséges embereknek vitaminpótlásra?” című könyvemben is.
   Tisztelettel ajánlom figyelmébe a könyveket. A privát honlapomon (www.drlenkei.org) ingyenesen is elolvashatók.
   Üdvözlettel:
   Dr. Lenkei Gábor

 3. Vámos Imréné

  2021.12.15. at 17:47

  Már közel 2 éve fogysszuk napi szinten a vitaminokat. Teljesen megváltozott az étkezési szokásaink. Előtte mindig össze vásároltuk magunknak csipegetni valókat. Most meg egyáltalán nem kívánjuk.
  Ezt csakis a vitaminoknak köszönhetjük. Köszönöm ezt a rengeteg videókat, írásokat nagyon hasznos utmutatásokkal.

  • Dr. Lenkei Gábor

   2021.12.22. at 14:44

   Tisztelt Vámos Imréné,
   Köszönöm, hogy velem és másokkal is megosztja a kedvező tapasztalatait.
   Nagyszerű! Szeretettel gratulálok.
   Örülök, hogy szereti a videókat és az írásaimat. Ez értékes visszajelzés számomra.
   Köszönöm.
   Üdvözlettel:
   Dr. Lenkei Gábor

Vélemény?