K2-vitamin – Szükséges-e a pótlása?

Avatar Dr. Lenkei Channel | 2021.12.10. 32426 Megtekintés 79 Tetszik

32426 Megtekintés

Az oldalon található filmek közérdekű információkat tartalmaznak, ezért szabadon letölthetők és terjeszthetők. Sőt! Kérem is, hogy töltse le, töltse fel közösségi média oldalakra, ossza meg minél több emberrel.

Segítségét előre is köszönöm!

Dr. Lenkei Gábor


K2-vitamin – Szükséges-e a pótlása?

Vegyük elő a régi jó orvosi tankönyveket – amelyekből még nem távolítottak el minden értékes információt – és kiderül, hogy mi az igazság.


Hozzászólások

Összes hozzászólás száma: 4

 1. Lovas Balázs

  2022.01.26. at 22:28

  Nagy örömmel töltött el amikor rátaláltam ezekre, az utóbbi hónapokban, Lenkei doktor által készített kisfilmekre. Nagy hiánypótlás ez! Egy kicsit meg is hatódtam. Annyit beszélek ezekről a dolgokról, már évek óta kollégáimnak, ismerőseimnek. És végre, a Doktor úr is elmagyarázza, közérthetően az emberek sokaságának! Köszönet érte! Ezt csak ennél a kisfilmnél mondom el, mert ezt néztem meg elsőnek. A többinél már csak a segítő szándékú észrevételeimet írom le.

 2. Lovas Balázs

  2022.01.26. at 23:02

  Véleményem szerint indokolható a K-2 vitamin étrend-kiegészítő szedése addig, amíg az ember helyrehozza a bélflóráját. És ez nem megy egyik napról a másikra.
  A K-2 vitamin elősegíti az Osteocalcin nevű fehérje felszabadítását a véráramba. Ennek több funkciója is van, többek között segít a Kalcium megkötésében a csontokban és a fogakban. Valamint feloldja az artériákban lerakódott meszesedést. Az előbbi funkció hatására megelőzi és gyógyítja a csontritkulást (és a fogak szúvasodását is gátolja).
  Ha úgy döntünk hogy átmenetileg táplálék-kiegészítőként szedni szeretnénk, akkor a hosszabb ideig, májban tárolódó (1 nap) formáját válasszuk. Ez az MK-7 (Menaquinone-7).
  A K-2 vitamint bizonyos baktériumok alakítják át K-1 vitaminból. A K-1 vitamin található meg az említett, zöld növényekben (pl. spenót, brokkoli, kelkáposzta). Ez a vitamin a véralvadás megfelelő szinten tartásáért felelős.
  De ha már eleve K-2 vitamint akarunk táplálékkal bevinni, akkor lépnek színre a tejsavas érlelésű táplálékok: savanyúkáposzta, kovászos uborka, kefír, natto, stb.
  Persze, ezekből a hagyományos úton erjesztetteket keressük! Ma már sok a csalás, a profit érdekében gyors eljárással készítik őket, a még nagyobb profit érdekében!

  • Dr. Lenkei Gábor

   2022.02.08. at 07:00

   Tisztelt Lovas Balázs Úr,
   Igen, szükség lehet erre, de!
   Nem szabad elfeledkezni arról, hogy a K2-vitaminhiány egy figyelmeztető jel.
   Rosszul bánunk a testünkkel és több felelősséget kellene vállalnunk érte.
   Igen, én is azt tapasztalom, hogy sok a profit érdekében gyors eljárással készített hitvány élelmiszer.ű
   Erről is fogok majd beszélni a táplálkozásról szóló kisfilmekben.
   Üdvözlettel:
   Dr. Lenkei Gábor

Vélemény?