Ekkor szálltam szembe a gyógyszermaffiával

Avatar Dr. Lenkei Channel | 2020.04.01. 11228 Megtekintés 116 Tetszik 4.58 - 177 értékelés

11228 Megtekintés 4.58 - 177 értékelés Értékelje!

A filmek Dr. Lenkei Gábor szellemi tulajdonát képezik. Jogvédelem alatt állnak. Letöltésük, másolásuk nem engedélyezett. Az engedély nélküli letöltés, másolás esetén jogi lépéseket teszünk.


Ekkor szálltam szembe a gyógyszermaffiával

1992-ben hagytam el a hivatalos orvoslás kereteit.
Átmenetileg üzemeltettem egy magánrendelőt, majd 1996-ban – akkor még azt hittem, hogy végleg – szakítottam minden egészségüggyel kapcsolatos tevékenységgel.

Volt egy jól menő vállalkozásom, nem gondoltam arra, hogy valaha is, bármilyen formában is visszatérnék az egészségügy területére.

Csakhogy...
2000 tájékán a kezembe akadt egy könyv, amely fenekestül felforgatta az életem.


Hozzászólások

Összes hozzászólás száma: 10

 1. Dr. Szécsi Péter

  2020.04.12. at 15:35

  Igen, sajnos valóban igaz, hogy az orvosok oktatása nagyon részrehajló. A saját tapasztalatom is ez. Már az orvosi egyetem első éveiben egyértelművé tették számunkra, orvostanhallgatók számára, hogy a gyógyítás = gyógyszerek alkalmazása. Hosszú évekig éltem én is ebben a tudatban, de szerencsére végül megtudtam az igazságot. Ebben nem kis szerepe volt Dr. Lenkei Gábornak! Köszönöm!

   • Krisztina

    2020.05.23. at 13:53

    Kedves Dr. Lenkei Gábor!
    A lányom (19 éves) a pszichiáterek által egyre nagyobb mennyiségben felírt “gyógyszerek” csapdájába került. Szeretném megmenteni az életét és ezekről leszoktatni. Van rá valamilyen mód, hogy beszélhessünk a lehetőségekről? 5 éve küzdök ezért, de a pszichiáterek (és a saját butasága) miatt egyre mélyebbre kerül a gödörbe. Van ötlete hogy mit tehetnék?

    • Dr. Lenkei Gábor

     2020.07.02. at 19:00

     Kedves Krisztina,
     Ez bizony valóban súlyos teher. A pszichiátriai szerek menetrendszerűen komoly hozzászokást és függőséget szoktak létrehozni.
     A helyzet megoldásához a lányának kell akarnia kikerülni a gödörből. Ha ő nem szánja el magát, akkor nagyon nehéz vagy akár lehetetlen is lehet segíteni neki.
     Neki kell akarnia a változást, a gyógyszerektől való megszabadulást, neki kell kérnie a segítséget.
     Bizonyos esetekben már az önmagában is segített, ha a gyógyszerfüggő illető elkezdett megfelelő mennyiségű vitamint fogyasztani. Több olyan levelet, visszajelzést is kaptam már, hogy a vitaminok és az akaraterő együttesen elegendőnek bizonyult a gyógyszerek apránkénti, lépésről-lépésre történő elhagyásához.
     A “Vitaminok – A legfontosabb szabály” című kis könyvem 10. oldalán is olvasható egy ilyen illető beszámolója, aki sikerrel kerekedett fölül a nehéz helyzeten.
     Súlyos esetekben a Narconon Magyarország nevű szervezet nyújthat értékes segítséget. Én róluk tudom, hogy szép eredményeik vannak.
     Lehet, hogy vannak mások is, én róluk tudom, hogy hatékonyak az ilyen problémák kezelésében.
     Üdvözlettel:
     Dr. Lenkei Gábor

Vélemény?