A C-vitamin és a vesekő legendája – 2. rész
Mit mutatnak a tapasztalati tények?

Avatar Dr. Lenkei Channel | 2020.02.25. 24742 Megtekintés 93 Tetszik

24742 Megtekintés

A filmek Dr. Lenkei Gábor szellemi tulajdonát képezik. Jogvédelem alatt állnak. Letöltésük, másolásuk nem engedélyezett. Az engedély nélküli letöltés, másolás esetén jogi lépéseket teszünk.


A C-vitamin és a vesekő legendája – 2. rész
Mit mutatnak a tapasztalati tények?

Ha a gravitáció valóban létező dolog, akkor a fájától elszakadó almának lefelé, a föld felé kell esnie, és végül a földre kell pottyannia.
Nem repül fölfelé...
Nem repül oldalra...
Ha a gravitáció valóban létező dolog, akkor az alma lefelé esik.

Ha a C-vitamin és a vesekő legendája által megfogalmazott állítás igaz, akkor bizonyos dolgoknak – a gravitáció hatására lefelé pottyanó almához hasonlóan – törvényszerűen be kell következniük.

Ez a rész egyszerűen csak azt vizsgálja meg, hogy ezek a dolgok bekövetkeznek-e vagy sem.

Következő rész

Ne hagyja ki a következő részt!
Nem ér rá most? Helyezze rá a kurzort a videóra, és kattintson az ikonra. A később megnézendő videói közé fogja tárolni.


Hozzászólások

Összes hozzászólás száma: 2

 1. Richárd

  2020.09.15. at 17:43

  Tisztelt Doktor úr!

  Szeretném megkérdezni öntől, hogy a C-vitamint magas dózisban (10-20 gramm között), milyen módon érdemes szedni? Ön például milyen formában, és milyen módszerrel szedi? (1 grammos kiszerelésű tabletták formájában, amiből 12-t egymás után vesz be? Vagy elfelezi, elharmadolja ezt a mennyiséget? Netán porítva majd italba keverve és egész nap iszogatva?)

  Valamint, szeretném jelezni azt is, hogy én szívesen venném, ha lenne egy videó arról, hogy ha valaki például: életerő múlti vitaminokat szed, vagy nagyobb dózisban bizonyos vitaminokat, (pl.: C vagy D) milyen módon tegye ezt?
  Arra gondolok, hogy esetleg több napszakra elosztva vegye be; reggel, délben, este, vagy este már nem ajánlott, nem érdemes? Esetleg éhgyomorra, evés előtt, után, vagy közben? A vitaminokat ekkor, az ásványi sókat akkor, vagy minden mehet ‘egybe’? Egy nagyobb sport tevékenység után, vagy inkább előtte? Gyerekek a felnőttekhez képest eltérő időpontokban vegyék be?
  Valamint, gyerekeknek hány éves kortól jöhet egyáltalán szóba a vitamin utánpótlás? Vagy egy bizonyos kortól kezdődően, majd a kór előrehaladtával fokozatosan emelve a dózist?

  Nagyon szépen köszönöm a válaszát előre is!

  Üdvözlettel: Richárd

  Ui.: Az ön és dr. Pócs Alfréd előadása tetszett nekem a legjobban a szeptember 11-ei eseményen. Ezúton is nagy köszönet a munkájáért! Azt hiszem, ezt mindannyiunk nevében mondhatom!

  • Dr. Lenkei Gábor

   2020.09.17. at 04:54

   Kedves Richárd,
   A vitaminok élelmiszerek. Ennek megfelelő lazasággal kell kezelni őket. Nincsenek merev szabályok.
   A “szabály” leginkább az, amit a “Vitaminok – A legfontosabb szabály” című könyvecskémben leírtam. Érdemes elolvasnia.
   Rövid, lényegre törő kiadvány.
   Én reggel, délben és este is veszek be C-vitamint. Az Életerő Multit reggel és délben veszem be.
   De ezek csak a saját tapasztalataim alapján felállított szokások. Többen veszik be este az egész multi csomagot, mert az jött be nekik.
   Mások nem szeretik este bevenni, mert úgy érzik, hogy túlságosan felpörgeti őket. Ha jól tudom, akkor ők vannak többen.
   Vannak olyanok, akik az adagjukat több részre elosztva veszik be a nap során, mások reggel beveszik a teljes mennyiséget.
   A többség nem szereti éhgyomorra bevenni. Ebben van is logika, mivel a vitaminok élelmiszerek, és ha étkezéssel együtt vagy azt követően fogyasztjuk el, akkor akként is kezeljük.
   Nekem mindegy, hogy éhgyomorra vagy evés után veszem-e be.
   Travoltának van egy jó filmje, a címe: “Csak lazán”.
   Tapasztalja ki, hogy Önnek mi felel meg a leginkább.
   A kisbabáknak az a legjobb, ha olyan édesanya szoptatja őket, aki vitamint szed. Ezt követően, a szoptatás elmaradása után már – józan ésszel – azonnal szükségük lenne vitaminpótlásra.
   Az adagokat illetően a testsúly, az életvitel, az aktivitás mértéke az irányadó, de erről is van szó korábban ajánlott könyvben.
   Remélem, hasznára lesz a válaszom.
   Köszönöm a demonstrációval kapcsolatos visszajelzését.
   Üdvözlettel:
   Dr. Lenkei Gábor

Vélemény?